עיוותים אצל ילדה בת 6 - אני בלחץ נוראי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

24/02/2006 | 18:28 | מאת: עידית

דחוף דחוף אני בלחץ נורא. יש לי ילדה בת 6 וכבר יומים התחלתי לסים לב שכל הזמן היא פותחת את הפה במין עיוות שכזה . לפני שבועים שלושה בערך היא היתה ממצמצת בעיניים והערתי לה על זה וחשבתי שזה מהשיער שנכנס לפעמים לעיניים . לפני כמה ימים התחלתי לשים לב לתופעה בפה שכל הזמן נפתח . אני לא מעירה לה על זה כי במקרה שמעתי את פרופסור קרסו מדבר ברדיו על ילד שיש מין עיוות ושזה מפריע לו. שמעתי הוא קורא לזה בשם טיקים. אני מאוד מבוהלת ואני לא יודעת אם אני צריכה ללכת איתה לרופא ואז אני מגלה לה על התופעה או רק פשוט להתקשר אליו ולידע אותו או מה לעשות?? איפו אני יכולה לקבל אינפורמציה על זה ??? אשמח לקבל איזה שהוא קצה של חוט , ממה זה נובע , האם להעיר לה על זה או לא??? בקיצור דחוף דחוף אני לא יודעת מה לעשות ואני יתחיל להשתגע עד יום ראשון. תודה מראש ואשמח לקבל תשובה בהקדם ולא משנה באיזה שעה. תודה עידית

24/02/2006 | 22:34 | מאת: א.מ

עידית שלום אני לא רופאה , אבל בנתיים עד שהרופא יגיע לפורום, אנסה לעזור: ראשית , תנסי להיות רגועה , ואני מקווה שיתברר שאין לך סיבה להילחץ. היכרתי מקרוב את התופעה (במידה וזה טיקים) ולפי מה שהוסבר לי ברוב המקרים זה עובר לבד, יתכן בהדרגה , לעיתים תוך שבועות או חודשים , ללא כל טיפול. לדעתי, אין טעם להעיר, זה לא יעזור. הייתי מציעה לך להתקשר לרופא הילדים ולשתף אותו בעניין, לתאר לו מה קורה אצל הילדה ותשמעי מה הוא יציע לך. את יכולה לשאול גם בפורום "רפואת ילדים", וגם בפורום נוירולוגיית ילדים, שם אחד הנושאים הוא - טיקים - http://www.starmed.co.il/Forum/111 שבת שלום

26/02/2006 | 11:24 | מאת: עידית

תודה רבה על האינפורמציה. מזל שיש עם מי לדבר.

26/02/2006 | 10:39 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

קצה של חוט במיקרה זה הוא ביקור אצל רופא ילדים. במידה ולא תיהיה לו תשובה קרוב לודאי שהוא/היא יפנו אותך לנירולוג ילדים

26/02/2006 | 11:23 | מאת: עידית

תודה רבה רבה על האינפורמציה. עוד היום אני קובעת פגישה אצל הרופא ילדים של ביתי. ובנוסף היא טוענת שהיא לא רואה טוב אז גם לרופא עיניים. מקווה שזה יעבור מעליו ולא ישאר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)