עילפון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/01/2006 | 23:58 | מאת: עדינה

1.זה נכון שכשאדם מתעלף הוא יכולה לחזור להכרה לבד? (ללא עזרה מגורם חיצוני...) 2.מה הסיכויים למות מהתעלפות? 3.אם אתעלף בבית ויגיע אחד מבני הבית לאחר כמה שעות אהיה בסדר עד אז? 4.אם אדם עומד להתעלף כתוצאה מצום ופעילות אינטנסיבית זה נכון שכשאר יכווץ את כל החלק התחתון זה ימנע את העילפון?? 5.זה נכון שכאשר מכווצים את החלק התחתון של הגוף(ירכיים,שוקיים,ישבן)מונעים התעלפות? בבקשה ענו לי בדחיפות!!

15/01/2006 | 10:18 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הסיבה השכיחה לעילפון היא ירידה פתאומית בלחץ הדם. כאשר המוח אינו מקבל אספקת דם טובה במשך 20 שניות יש איבוד הכרה (התעלפות). ברגע שהגוף עובר למצב שכיבה בדרך כלל אספקת הדם מדחדשת וחוזרים להכרה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)