היפותרמיה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/01/2006 | 15:51 | מאת: יובל

איך אפשר לאבחן היפותרמיה בבית מה הטיפול האופטימלי שיש לתת באמצעים שיש בבית (במידה והפינוי לבי"ח לא אפשרי) והאם לגיטימי לא לפנות גם אם פינוי אפשרי?

15/01/2006 | 23:43 | מאת: יובל

למה אתה לא עונה? השאלה שלי קשורה פרפואת חירום

20/01/2006 | 00:36 | מאת: פראמדיקית

בכל מקרה של חשד להיפותרמיה יש לפנות לעזרה רפואית באופן מיידי. יש לבצע חימום חיצוני לנפגע כגון: שמיכות חמות, תנור חימום, בקבוקי חום וכו'. להיפותרמיה יכולות להיות סיבות רבות (כגון: טראומה, זיהום, תנאי קור קיצוניים,צלילה, תזונה לקוייה, אלכוהול, תרופות שונות ועוד)ולא ניתן לאבחן זאת כגורם לא מוסמך. יש לשים לב אם הנפגע מאוד קר, סובל מצמרמורות, משנה צבע לחיוורון/כיחלון, מדידת חום. אך בכל חשד יש לפנות מיד לבי"ח. באופן כללי כל טמפ' גוף הפחותה מ 35 מעלות מוגדרת כהיפותרמיה ומכאן ומטה מוגדרת כקלה, בינונית או קשה בהתאם לטמפ' הגוף.מקווה שעניתי לשאלתך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)