פנאומטורקס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

14/12/2005 | 15:47 | מאת: שחר

לפני מספר חודשים עברתי פנאומטורקס ספונטני, לאחר שצללתי. נאמר לי שיש אנשים שיש להם בועות על הריאות ובמצבים של הפרשי לחצים, מאמץ מוגבר וכד' הן יכולות להתפוצץ וגרום לקרע בריאה - מה שקרה לי. אני כמובן טופלתי והחלמתי מהמקרה. אבל לאחרונה, התגלה לי לאחר בדיקת C.T שיש לי עוד בועה על הריאה בגודל של 1 סמ' בערך. הבנתי גם שאנשים שעברו בעבר מקרה של פנאומטורקס יש סיכוי של 40% שיעברו שוב. ברצוני לדעת אם אני בסיכון כלשהו ומה זה אומר ומה עלי לעשות. האם לאנשים במצבי מותר לעשות פעילות ספורטיבית מאומצת, לטוס וכו'? תודה.

16/12/2005 | 13:05 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

הופעת בועייות בראה הינה מחלה ידוע. אסור לך לצלול אך מותר לטוס לאחר צילום חזה ויתעצות עם פולמנולוג או כירורג חזה. בדרך כלל חצי שנה אחרי הארוע. ואם אתה מעשן הפסק מיד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)