,תרואמה מורכבת

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/11/2005 | 10:26 | מאת: נורית

שלום כתוצאה מנפילה על משטח בטון- נשבר מרפק שמאל, חבלה בצידי הפנים קרוב לעין ומכות בצלעות. בבית החולים המרפק קובע בתליה. הפצע בפנים הודבק. והעיניים נבדקוו לא נמצא שום שינוי. לא נמצאו שברים בצלעות. מאז- לחץ הדם עלה, סחרחורת מידי פעם, וכאבים ביד ומידי פעם דקירות באזור החזה השמאלי. בא.ק.ג- מעט שינויים ונאמר לי שזה כתוצאה מהתראומה. שאלותי. 1. האם קיבוע בתליה הוא הפתרון המתאים לשבר במרפק. 2. האם עלי לעבור בדיקות נוספות למעט אלו שנעשו בחדר המיון. נא הנחיותיך בדחיפות

21/11/2005 | 12:29 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

לגבי השבר במרפק אין אני יכול להביע דעה ללא בדיקה וללא ראית צלומי הרנטגן. במרפק יכולים להיות שברים שונים מהפשוטים ועד המורכבים ביותר הדורשים ניתוח. בדרך כלל הבדיקות במלר"ד מכסים את הדרוש.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)