הפרעת קצב לב - תינוק !!!דחוף!!

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

11/11/2005 | 12:10 | מאת: דודי

גיסתי ילדה תינוק לפני כשבועיים-שלשה. לפני כשבוע אושפז התינוק לאחר שדופק הלב שלו זינק ל 300 ! לאחר טיפול תרופתי ואי חזרת התופעה, כמעט ושוחרר אתמול מבי"ח נהריה, אך בערב הורע מצבו בשנית וההכחלה והדופק המהיר חזרו. אודה אם תוכלו לעזור לנו להחליט כיצד לנהוג, האם להעבירו לבי"ח אחר? האם ידוע לכם על מומחה בתחום, באיזור הצפון? אנא ענו בדחיפות, תודה, דודי

13/11/2005 | 08:41 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

יש לפנות למחלקה במתמחה בקרדיולוגיה ילדים. לדעתי מי שמרכז את הנושא בצפון הארץ הוא ד"ר לורבר מחיפה.

13/11/2005 | 09:57 | מאת: דודי

תודה דר' טל-אור, התינוק מטופל כרגע ע"י פרופ' רוגין מנהל הפגיה (כמדומני) בביה"ח נהריה. הוא מקבל שתי תרופות - Digoxim (כך הוכתב לי, אני הכרתי Digoxin) ו- Amiodarone. שלשום בערב התינוק קיבל התקף נוסף, למרות התרופות. בביה"ח ממליצים להשאירו שם עם טיפול תרופתי לשבוע נוסף, אך אינם מתנגדים (כמובן) לכך שנבקש חוות דעת נוספת. כל המלצה תתקבל בברכה... תודה, דודי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)