עייפות קיצונית בבוקר

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/11/2005 | 16:10 | מאת: גילי

שלום רב, אינני בטוחה שזה הפורום המתאים לשאלתי, אך אתאר את הבעיה'ואשמח לתשובה לפחות חלקית, ברור שאני גם בתהליך של בדיקות, אך כרגע אין לי כיוון ברור לפיתרון. תודה. אני בת 30, כבר מספר חודשים אני מתעוררת/ לא מתעוררת עם עייפות קשה!!!! בבוקר. הקימה בבוקר כרוכה במאמץ עילאי, עד כדי תחושה של כבדות נוראית! שלא חוויתי בעבר, וזאת גם אם ישנתי 9-8-10 שעות והלכתי לישון בשעה סבירה בלילה. אומנם, תמיד הייתי זקוקה לשעות לא מעטות לשינה, אך אף פעם לא חשתי קושי רב כ"כ . אגב לאחר שעברתי את שלב ההתעוררת ואכילת ארוחת הבוקר המצב משתנה(אני לא אדם של בוקר, אך התפקוד נהפך לנורמלי ותקין לאחר שלב זה, ובמשך היום אני מתפקדת ונשארת ערה לפעמים עד השעות הקטנות).אין לי בעיות שינה לפי בדיקות מעבדה שעברתי בעבר. אינני במצב דיכאוני, אך אני בתקופה לא הכי בהירה בחיי(אך תקופות כאלה גם היו בעבר ועדיין לא חשתי קושי כה נוראי). בבדיקות מעבדה התקבל b12 בסביבות 172 וכולסטרול של כ-215. אני מטופלת באלטרוקסיל(תפקוד נמוך) אך הבלוטה מאוזנת כבר שנים רבות. מה יכולה להיות תופעה זאת? חשבתי האם ספורט באופן סדיר יכול לשפר את מצבי? תודה על תשובתך...

07/11/2005 | 07:54 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אחד הסיבות השכיחות בנשים לעיפות זה הריון. בנוסף ההיתי חוזר על בדיקת איזון בלוטת התריס. ובודק תמונת דם כללית להמוגלובין , ויטמינים ותפקודי בלוטת התריס

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)