תמיסה ביולוגית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/04/2002 | 18:20 | מאת: טריניטי

נאמר לי שתמיסת Saline היא תמיסה ביולוגית. מה זה בעצם אומר? האם זו אותה תמיסה שמשתמשים בעירוי של נוזלים?

23/04/2002 | 22:37 | מאת: גנור שירלי

טריניטי שלום, אכן תמיסת הסיילין (או תמיסת רינגר או הרטמן) הינה תמיסה ביולוגית מה שבעצם אומר שהיא מכילה את אותן כמויות המלחים והמינרלים שיש בגוף (תמיסה איזוטונית). תמיסת הסיילין (רינגר/הרטמן) אכן משמשת כעירוי במיקרים בהם יש צורך להעלות את נפח הדם (כגון במיקרי התייבשות) אך גם כתמיסת מיהול לתרופות (כלומר ניתן להכניס לה תרופות שונות שיגיעו למחזור הדם). בדר"כ שקית מכילה כ- 1 ליטר תמיסה אך ישנן גם שקיות של 500 מ"ל. יש לציין כי לגבי נפגעי היפוטרמיה או מכות קור ניתן לחמם את התמיסה וע"י כך גם להביא לעליית חום הגוף

23/04/2002 | 22:42 | מאת: טריניטי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)