ציפרודקס

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/10/2005 | 07:46 | מאת: שולה

שלום, קיבלתי מהרופא בארץ אנטיביוטיקה בשם ציפרודקס אני חוזרת עוד פחות משבוע לארץ ולא רוצה ללכת לרופא מקומי ( אני בהודו ) רציתי לדעת אם יש נזקים שיכולים להגרם מנטילת התרופה - יש לי הוראות שימוש. יש לי חום , כאבי ראש ותחושת חולשה. תודה מראש.

23/10/2005 | 11:39 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

התרופה הינה אנטיביוטיקה ובדרך כלל אין לה תופעות לוואי. הסיבה לקחת אותה היא רק אם יש זהום חיידקי. מה שמתואר יכול להתאים הן לזיהום חידקי והן לזהום ויראלי. הנזק היחידי בלקיחת אנטיביוטיקה שלא לצרך הוא האפשרות ליצור חיידקים מזן אלים יותר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)