אולטרסאונד כבד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

20/09/2005 | 22:54 | מאת: בת

לפני שבועיים אושפזתי בגלל חום ממושך של 10 ימים ואינזמי כבד גבוהים באולטרסאונד כבד נתגלה : הרחבה של וריד פורטלי שמגיע עד 16 מ"מ. הפטולוג רשם שקרוב לוודאי שמדובר בוריאציה אנטומית. לפני כ 8 שנים ו 12 שנה ביצעתי אולטרסאונד שלא מצא שום דבר.(לא אמרתי לרופאים על כך) האם יכול להיות שאז פספסו דבר כזה. או שלא מדובר בוריאציה אנטומית. בכל מקרה מה הפרוש של זה. ומה זה יכול לגרום?

21/09/2005 | 08:47 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אין נושא זה בתחום רפואה דחופה. אולם במידה ואכן מדובר בוריציה אנטומית, אין סכנה בכך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)