פיענוח מיפוי דחוףףףףףףף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/08/2005 | 00:18 | מאת: eti 558

שלום לכל הקורא מכתב זה בתוצאת מיפוי שעשיתי היה כתוב הודגמה קליטת יתר ב-FASCET של חוליהL5 משמאל שנראה רק בחתכים של ספקט בסיכוםהממצא שתואר בע"ש יכול להתאיםל-FASCET JOINT ARTHRITIS לא ניתן לשלול בוודאות SPONDYLOLYSIS מומלץ קורלציה רנטגנית מכוונת מזה כמה חודשים שאני לא ישנה ומטורטרת מרופא לרופא אשמח אם תעזרו לי כיוון שהתור לרופא שצריך לראות את המיפוי רק בעוד שבועיים רציתי לדעת מה זה קליטת יתר מה זה אומר?מה זה ספקט?ומה הממצאים שהם ראו?האם לאור הממצאים עליי לנסות להקדים את התור לרופא?מה זה קורלציה רנטגנית? תודה מראש וסליחה על השאלות הרבות

09/08/2005 | 08:12 | מאת: שרית

תרגעי מדובר כנראה בשינויים ניווניים+דלקת (לא זיהומית), מכל סיבה שהיא (טראומה בעבר, בעיה ייציבתית או מכל מקור אחר). השאלה היחידה היא האם זה מציק לך - יש לך כאבים באזור או מקורנים ממנו? כל שיטת טיפול לגב יכולה לעזור, לאו דוקא פזיוטרפיה. רוב האנשים שבאים מולך ברחוב נושאים איתם ממצא דומה, ולא בהכרח מציק להם. לא קיבלת תשובות עד היום כי מדובר בממצא שבקושי יש לעשות איתו ומכיוון שלרוב האנשים יש ממצא דומה בדר"כ הרופאים לא מתייחסים אליו ברצינות. אבל, כאמור, אם זה מציק לך- גשי לטיפול בגב. השיטות רבות. בהצלחה

11/08/2005 | 16:54 | מאת: dave

אני לא יודע בן כמה /בת כמה אתם ומה מצבכם הרפואי הכללי. הקליטה המוגברת מצביעה על איזשהו תהליך דלקתי שיכולות להיות לו גורמים רבים. הספקט היא שיטת המיפוי ושיטת קריאת המיפוי שיותר רגישה בהשוואה לשיטות הישנות. הממצא מראה שיש תהליך דלקתי ( ARTHRITIS ) באחד ממפרקי עמוד השדרה המותני ( חוליה חמישית ואחרונה בעמוד השדרה המותני - L5 ) וממצא זה יכול להתאים לתהליך בו יש שבר בגשר החוליה ( אחד המבנים שמקיפים את חוט השדרה ). הממצא הזה יכול להסביר כאבי גב. ברוב המקרים זה ממצא מולד שמתגלה אקראית, לעיתים יכול להיות תוצאה של מאמץ קיצוני ממושך. הקורלציה הרנטגנית אומרת להשוות ולראות צילום רנטגן פשוט של עמוד השדרה שכן לעיתים רואים זאת בצילום צידי פשוט. לאור הממצאים הללו אין צורך להקדים את התור, גם לא להיות מודאג יותר מידי שכן הממצא הזה נפוץ מאוד, אין לו טיפול והוא לא מצריך טיפול. תהיו בריאים ואל תדאגו.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)