טישטוש+צריבה+יובש בעין(לאחר שעורה)

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/08/2005 | 18:19 | מאת: בוחבוט עופר

קיבלתי טיפול לשעורה בעפעף ימני עליון מרופאת עינים משחה+טיפות עינים מקיסטרול 5 פעמים ביום 2 -משחה 3 -טיפות למשך 8 ימים משחה 10 ימים טיפות.נפיחות עברה אך שורש השעורה(גולה) נשאר כמו כן נשארה צריבה ויובש ב-2 העינים ומה שיותר חמור זה תחושת טישטוש בעין ימין.חזרתי לביקורת והבעתי חששותי מפני אזהרות שכתובת לגבי מקיסטרול (סיכון ללחץ בעין קטרק) הרופאה הרגיעה אותי באומרה שבדקה לחץ בעין לפני שנתנה את המקיסטרול ושבעיה נובעת מירידת מספר לאחר בדיקת ראיה שעשתה לי כמו כן בדקה רשתית וקרנית עם טיפות רגילות (ללא טיפות הרחבה) ואמרה שנראה לה תקין לא יכלה לבדוק עם הרחבה כיוון שלטענתה העין לא נקיה ומודלקת עדין ובקשה שאבוא להרחבה בעוד 3 חודשים כמו כו קבלתי טיפול טיפות כרומופטיק(מניעת תגובות אלרגיות) ו-לקרימול(תחילף דמעות). שאלות: 1.מה לעשות אני אובד עצות וזקוק למסר מרגיע כיוון שאיני חש שלם עם התשובה שקבלתי שטישטוש בעין ימין קשור לירידה בראיה כיוון שלפני הטיפול לא היתה לי בעיה כזו יותר מכך גם כשאני מוריד משקפים אני חש את הטישטוש? 2.האם 5 פעמים ביום זה לא מינון רב למקיסטרול. 3.מה עושים עם שורש השעורה לפני שנה היתה לי שעורה באותה עין בעפעף תחתון גם שם נשארה גולה לטענת הרופאה זה כרוני וכל עוד לא מפריע אין צורך בניתוח האם קיימת שיטה שיכולה לעזור ללא ניתוח?

07/08/2005 | 09:05 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

עופר השאלות שלך הם מאד ספצפיות לרפואת עיניים ולא לרפואת חרום. לכן עלייך לפנות לרופא עיניים לעזרה. במידה והעין עדיין מודלקת יש הגיון בחוסר יכולת לראות את הרישתית. לדעתי עלייך לפנות שוב לרופא עיינים מומחה אולי אחר למען קבלת דעה שניה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)