שאלה לד"ר - לגבי שהייה ממושכת בבריכה עם כלור

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/08/2005 | 23:50 | מאת: אליהו

שמעתי כי שהייה ממושכת בבריכה (שכידוע יש בה כלור, שזה גם חומר מסוכן) עלולה לגרום לבעיות. האם הדבר נכון? עד כמה זמן מותר לשהות בבריכה? תודה מראש אליהו

07/08/2005 | 09:09 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אין בעייה בשהייה ממושכת בבריכה כאשר רמות הכלור שלה בהתאם לתקן. כל מה שצריך לעשות הוא לשטוף את הגוף במם מתוקים לאחר היציאה מהבריכה

09/08/2005 | 12:09 | מאת: איציק

אני בספק אם זה מספיק. אני מהנדס כימי במסגרת עבודתי עסקתי רבות בנושא העיקור והחיטוי . לדעתי חשיפה מרובה לכלור ולתרכובות קשורות לכלור וזה מאפין אנשים שנמצאים הרבה בבריכות כגון מצילים שחיינים הידרותרפיסטים . בהידרוטרפיה מטפלים ומטופלים כאחד חייבים במידה של חשיפה מעל 4 שעות רצופות ביום לשים קרם מגן לגוף לאוורר את איזור בריכה במיוחד אם היא בריכה סגורה ,ולהשתדל לסנן אותה היטב כדי להמנע מכלור קשור ,בכל מקרה עדיף חיטוי אחר ולא !!!!!!! עם חומרים מחמצנים כמו כלור סודיום היפוכלוריט אוזון ועוד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)