גוש בירך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/08/2005 | 21:33 | מאת: לימור

מזה כשנה ואולי קצת יותר יש בירך הימנית שלי בשליש העליון גוש בולט די גדול . יש לציין כי הגוש לא גדל מאז והא גם לא כואב. לא ייחסתי לו חשיבות מכיוון שחשבתי שמשום שעליתי במשקל כך הגוף שלי הגיב. עוד ברצוני לציין כי הגוש בראה רק שאני במצב עמידה . כשאני יושת או שוכבת הוא פשוט מתמזג עם הגוף.ומרגיש כמו בשר - חלק מהגוף. הייתי אצל רופא כירוג והוא שלח אותי לאולטראסאונד ולרנטגן . במכתב ההפניה כתוב כגוש לא נייד מה זה אומר ? מה הסיכויים שזה יכול להיות גוש שומני והם לא? אודה לכם על תשובתכם.כי אני פשוט לחוצה.

10/08/2005 | 14:35 | מאת: ציקי

שלום וברכה גם לי יש תופעה דומה... אבל כבר 10 שנים - אצלי הגושים יוצאים באזור בתי השחי שמאל וימין ... וגם באזור המפשאות בשני הצדדים, וגם מאחורי האוזניים עכשו , תופעה זאת מופיעה כאשר אני עולה במשקל , וגם כאשר אני אוכל חטיפי ציפס אולי חומר משמר , אולי משומן ,רצוי לציין כאשר אני מוריד 10 עד 15 קילו ! הגושים כבר לא יוצאים בתדירות כמו במצב ההשמנה!! לדיוק : גושים אלו הם מסוג דומה לפרונקל - אבל בקוטר של 2 עד 4 ס"מ , אחרי 3 עד 7 ימים הם מגיעים לשיא ואז המוגלה מתפוצצת - הגוש נעלם , אני רוצה לדעת ! מהי תופעה זאת... זה כשור למערכת הלימפה?... אולי זה רק מתזנה לא נכונה (השמנה)!! יכול להיות סרטני ? 10 שנים זה הרבה זמן לסחוב את זה. ראוי לציין שלפני 7 שנים הלכתי לכירוג בשביל להוציא גוש מבית שחי ימין ... אבל זה היה תראומתי בשבילי "התעלפות" וגם 3 חודשים עד שזה מגליד "על ידי מריחת פולידין בשביל לסגור את החור שנפער" בבקשה ! תגובות יעזרו מאד "לחיזר גושים שכמותי" תודה רבה . ציקי (:

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)