אובדן הכרה לאחר עקיצה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

03/08/2005 | 16:24 | מאת: אניה

בעת טיול נעקצתי ברגלי ,לא יודעת ממה, הכאב היה נסבל, אך תוך מספר דקות חשתי בטעם מתכתי בפה, ואיבדתי הכרה. בתחילה זה נראה כמו התייבשות, אך מאחר ולא חשתי שום תופעות מקדימות זה נראה קשור יותר לעקיצה. האם סביר?

03/08/2005 | 23:29 | מאת: חובש רפואת חירום

שלום אניה, סביר שמדובר מהעקיצה, תופעה הנקראת "שוק אנאפילקטי". זוהי תגובה אלרגית קיצונית לעקיצות חרקים המתבטאת בקשיי נשימה, בצקות ונפיחות איברי מסויימים בגוף, ירידה חדה בלחץ הדם ולהוביל לאובדן הכרה. מאוד חשוב שתקבלי ייעוץ אצל רופא מומחה לאלרגיות (אלרגולוג) מכיוון שניתן לטפל בתופעה זו בעזרת זריקה לשריר הירך מיד לאחר העקיצה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)