החזר תשלום בגין פניה למיון עקב הכשת נחש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

15/05/2005 | 12:16 | מאת: איל

לידיעת כולם אף על פי שהמלצת מד"א/משרד הבריאות היא כי במקרה הכשה יש לקבע את הגף המוכש ולהגיע במהירות לביה"ח הקרוב, אין פניה למיון בי"ח בגין הכשת נחש מוכרת לצורך קבלת החזר עבור הטיפול במיון אלא אם החולה אושפז. באוקטובר האחרון, הוכשתי ע"י נחש צפע קטן. למזלי, התברר בדיעבד כי היתה זו הכשה יבשה כלומר ללא ארס ( סוף עונת הפעילות של הנחשים ) ולכן לאחר כשעתיים השגחה + קבלת עירוי נוזלים שוחררתי לביתי. רק לאחר פניה לנציבות תלונות משרד הבריאות הואילה קופ"ח להחזיר לי את כספי ( כמובן שפניתי לפני כן לקופ"ח ). יש לנהל מאבק ציבורי ע"מ שהכשת נחש תוכר כסיבה מוצדקת לפניה ישירה לחדר מיון ללא צורך לפנות לרופא כלשהו ותוכר לצורך טופס 17 כמחייב את קופ"ח בין אם היה אישפוז או לאו.

15/05/2005 | 14:04 | מאת: לאיל

כדאי שתפנה לאגודה לזכויות החולה, כדי שגם הם יפעלו בנושא. יש להם גם פורום - http://www.starmed.co.il/Forum/28

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)