פוליציטמיה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/04/2005 | 10:02 | מאת: טל

שלום רב, עברתי הפלה טבעית בשבוע תשיעי להיריון. הריון קודם נגמר גם הוא בהפלה טבעית בשבוע החמישי. בדיקות הדם שנערכו לי לאחר ההפלה הראו ערכים חריגים בפרמטרים: RBC - 7.18 Hemoglobin 17.9 Hematocrit 54.9% MCV 76.4 MCH 24.9 RDW 30.5% Platelets 288 במכתב סיכום אשפוז נכתב: חשד לפוליציטמיה בשל ערכי המוגלובין גבוהים. ת.מ. G2, SA1 נאמר לי שיש לי "דם סמיך" ושעלי להמשיך בבירור רפואי. אודה אם תסבירו לי בקצרה: 1. מה משמעות המחלה/סימפטום לגבי חיי היומיום שלי? 2. האם יש ריפוי לבעייה, ומהו הטיפול המקובל? 3. מהם סיכויי לסיים היריון בצורה תקינה בעתיד? אבקש להוסיף שבדיקות שנערכו לי בעבר, לפני ההפלה, היו תקינות. בתודה מראש טל

05/04/2005 | 10:15 | מאת: טל

אבקש להוסיף שהתור הקרוב ביותר לייעוץ המטולוגי במכבי הוא בחודש יולי (!) אם תוכלו לייעץ לי לאן לפנות לקידום העניין - אודה לכם מאוד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)