נשירת שיער לילד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

28/03/2005 | 07:34 | מאת: רפי

שלום רב לילד שלי בן 6 התגלה לפני כשלושה שבועות דילול שיער משמעותי בקודקוד הראש עד כדי קוטר עגול של כ- 2 סמ (כמו קרחת מתחילה) ספירת הדם שלו יצאה תקינה לחלוטין הומוגלובין 13 נבדק אצל רופא עור ושם לא נמצאה פטריה ו/או ממצא אחר. אנו מאד מאד מודאגים ורוצים לדעת מה לעשות? האם זה חוסר בויטמין כדוגמת B12 וכיצד מבצעים בדיקת וימינים לילדים מעבר לספירת דם פשוטה? האם יתכן שבגיל כזה מתחילים חלילה וחס להקריח??? אנא עיזרו לנו.

29/03/2005 | 11:51 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

בדיקת ויטמין B12 נעשת כמו כל בידקת דם. בקשר לבעיה של הנשירה יש לפנות לרופא ילדים שיראה את התמונה הכללית ואחר לפנות למקצועות הספצפיים כמו רפואת עור

29/03/2005 | 20:25 | מאת: מריטציה

שלום רב, מנסיום, בתור ילדה עם בעיה של תלישת שיער- שווה לברר עם הילד, בעדינות ככל שאפשר האם זו נשירה או שהוא תולש בעצמו. אני הסתרתי זו מהוריי, ואכן אזור הקרקפת הוא המבוקש ביותר... אם יתברר שכן, יש לקחת אותו לטיפול פסיכולוגי ואפשר לראות עוד פרטים באתר טריכוטילומניה - אתר על תלישת שיער כפייתית. בהצלחה www.trichotilomania.info

12/05/2005 | 20:04 | מאת: אליס

לילדתי בת 9.5 הופיעה נשירה שיער לפני כחודשיים. חשבתי שזה יחלוף וזה אולי עונתי. בתקופה האחרונה זה החמיר מאוד. ילדתי סובלת בתקופה זו מאלרגיה. האם יש קשר בין הדברים? וממה לדעתך נובעת הנשירה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)