ריפוי באמצעות מוצרים מגנטיים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

27/02/2005 | 16:17 | מאת: ויקי פיטר

שלום, לאחרונה פנו אלי נציגי חברת "ניקן" בהצעה למכור לי מוצרים המכילים מגנטים בטענה כי הם משפרים את איכות החיים, מרפאים מחלות וכאבים. מתוך התעניינות בנושא ברצוני לקבל תגובת רופא מומחה, או נציג של משרד הבריאות: 1. האם אכן מוצרים מגנטיים עוזרים בריפוי? 2. האם ייתכן נזק בריאותי בשימוש במוצרים מגנטיים? 3. האם משרד הבריאות ער לעובדא שאנשים רבים קונים את המוצרים האלה? 4. האם אין חשש להישנות "מקרה רמדיה" ואז כבר יהיה מאוחר, באם אנשים רבים ייפגעו? 5. מדוע אין איסור על שיווק מוצרים המתיימרים להיות בריאותיים, ללא תו תקן, או אישור משרד הבריאות, והשוק כל כך פרוץ? בתודה

01/03/2005 | 12:50 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אני יכול לענות רק על הצד הרפואי לר ראיתי שום מחקר מסודר שמראה את יעילות המגנטים. למרות זאת יש אנשים שטוענים כי המגנטים אכן שיפרו את איכות חייהם. משרד הבריאות תפקידו למנוע מוצרים הפוגעים בבראות וגם לכך אין שום הוכחה כנגד המגנטים.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)