טיפול בהתעלפות - שאלה לרופא

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/02/2005 | 23:22 | מאת: תומר

אני בן 30 ואני מתעלף בעיקר מבדיקות דם (כמו כל גבר ממוצע) לאחרונה התעלפתי כאשר הרגשתי רע כתוצאה משפעת או מכאבי בטן חזקים. יש לציין כי גם אבי מתעלף לעיתים כאשר הוא אינו חש בטוב. שאלתי היא האם מדובר בתופעה פיזיולוגית ותורשתית ומה המרכיב הרגשי/נפשי בה? האם מדובר בתופעה שמתרחשת כתוצאה מחרדה (כפי שנראה סביב עניין הזריקות) או ממצב פיזיולוגי, שכן כאשר חשתי כאבים לא הרגשתי שמלווה לכך לחץ נפשי.... איך כדאי לטפל? האם כדאי לבצע בדיקות רפואיות כלשהן? האם טיפול התנהגותי יעיל במקרים כאלו? תודה מראש,

01/03/2005 | 13:01 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

כנראה שאכן אצלכם זאת תכונה משפחתית. ההמלצה היחידה שיש לי היא לעשות את הבדיקות כאשר אתה שוכב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)