חוסר הכרה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

10/02/2005 | 23:37 | מאת: ש

אדם שנפגע פגיעת ראש ועבר סדרת ניתוחים ובסופם הוא נשאר כבר כמה ימים במצב של חוסר הכרה למרות שההרדמה שלו הופסקה לחלוטין. מה זה אומר על מצבו?

15/02/2005 | 08:06 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

פגיעת ראש הינה אחת הפגיעות שקשה לנו להעריך. גם כאשר באמצעי הדימות השונים כמו CT אנו לא רואים דברים מוחלטים עדין עלולה להיות פגיעה במוח עצמו. לכן יש צורך להמתין להתעוררות החולה. אין זמן מוגד מתי החולה צריך להתעורר. אבל אם אינו מתעורר לאחר זמן שבו ברור שאין שיירים לחומרי ההרדמה. כנראה שיש פגיעה מוחית וצריך להמתין ולראות כיצד המצב מתפתח.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)