בדיקה למחלת הנשיקה ובדיקת כבד

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/01/2005 | 22:56 | מאת: נמרוד

לפני כחודש הייתי חולה למשך כשבוע ימים. סימפטומי המחלה היו חום של 39.4 ועד 38 ביומיים הראשונים, כאב גרון חזק בארבעת הימים הראשונים של המחלה וצינון. רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת משטח גרון אשר יצאה שלילית. במשך יום וחצי עד קבלת התשובה נטלתי אנטיביוטיקה. בנוסף במהלך כל המחלה נטלתי אקמול (רק להורדת חום) וסינופד. יום לאחר קבלת התשובה למשטח הגרון המליצה הרופאה על בדיקת דם למחלת הנשיקה ודלקות כבד. ביצעתי את הבדיקה ולהן התוצאות Biochemistry ---------------------- LDH 349 U/L 240-480 (...*.....) AST(GOT) 17 U/L 15-40 (*........) ALT(GPT) 11 U/L 4-41 (.*.......) Alkaline Phosph. 57 U/L Ref. values: 40-129 U/L Viral Serology ---------------------- CMV Ab IgG 32.9 IU/mL Reference values Negative: <0.5 IU/mL Borderline: 0.5-0.7 IU/mL Positive: >0.7 IU/mL CMV Ab IgM negative EBV EBNA Ab IgG >200 (Pos:>22) AU/mL ---------------------- שאלותיי א. היא האם תוצאות הבדיקה מאשרות את קיומה של מחלת הנשיקה ? מצד אחד ה IgG גבוה ומאשר את האפשרות ומצד שני ה IgM הוא שלילי. בנוסף תוצאות ה EBV מראות גם כן תוצאה חיובית וגבוהה. ב. האם האנטיביוטיקה (שנלקחה במשך כיומיים עד הבדיקה) אכן השפיעה על הבדיקה ? ג. האם יש צורך לבצע שוב את הבדיקה ? ד. אם זו לא מחלת הנשיקה, דלקת גרון או דלקת כבד מה יכולה להיות המחלה אשר גרמה לסימפטומים כאלה (במיוחד חום) ? הרי ידוע בד"כ שחום נוצר מדלקת כלשהיא בגוף. חשוב לציין כי עד המחלה ומאז המחלה לא חשתי בכאבי גרון כלשהם. בד"כ הנני בריא (סימפטומים דומים היו לי רק לפני כארבע שנים). תודה מראש נמרוד בכר

04/02/2005 | 22:27 | מאת: יוסי

לפי דבריך עשית את בדיקות הדם בהפרש של יומיים מנטילת האנטיביוטיקה , ובמהלך המחלה, אז יכול להיות שהתשובות מושפעות לדעתי באתר זה לא ניתן לתת אבחנות לפי תוצאות בדיקות מעבדה ,אז באופן כללי עשה את בדיקות הדם שוב.

07/06/2006 | 17:37 | מאת: עינת

שלום, ברצוני לדעת האם תוצאות אלו של בדיקת הדם מעידות על קיומה של מחלת הנשיקה (בהווה): CMV Ab IgG 15.8 IU/mL CMV Ab IgM negative EBV EBNA Ab IgG 142.9 (Pos:>22) AU/mL תודה, עינת

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)