צהבת המוליטית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

17/01/2005 | 18:37 | מאת: איריס.38

אתמול בשעה טובה נולדתה לי אחיינת. כעבור כשעה מלידתה נאמר לנו שיש לה צהבת 5 שעלתה בהמשך ל- 10.9 הובהר לנו שזה קשור לסוג הדם שלה ושל אמא (מה שלא כל כך הבנו). ברצוני לדעת יותר על הצהבת ומה הם הסיכונים לטווח רחוק. ובאיזה שלב מחליפים את הדם והאם זה מסוכן לתינוק ומהו טווח ההחלמה. תודה רבה.

04/02/2005 | 22:47 | מאת: יוסי

תינוקות רבים נולדים עם צהבת, במקרה של צהבת המוליטית היילוד סובל מחוסר כדוריות דם אדומות מאחר ויש נוגדנים בדם שעברו ליילוד דרך השליה זה קורה כאשר ליילוד יש RH חיובי ולאם שלילי, במצב שבו התינוק נולד זה המצב הטוב אך נוצרת היצטברות של בילרובין מתאי הדם ההרוסים דבר שגורם לצהבת קשה של אחרי הלידה , ככל הנראה זה הפירוט למצבכם רצוי להתייעץ בצוות הרפואי. נראה שיש צורך בהחלפת הדם שמתבצעת בשאיבת הדם באמצעות מזרק מיוחד דרך ווריד הטבור והחדרת כמות שווה של תורם, כך שמסלקים את הסילורבין שנוצר מתאי הדם שמתו ושומרים על אותו נפח הדם, להרגעתך דברי עם אנשי הצוות הרפואי שיסבירו לך מה עושים ואיך , הסכנה גדולה ללא החלפת הדם.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)