בלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/01/2005 | 14:14 | מאת: אתי

השאלה שלי היא כזאת: לפני כחודש באיזור הצוואר יצאה לי "גולה" בצד. ניגשתי לרופאת המשפחה והיא אמרה שזאת בלוטת לימפה צווארית, וזה נדיר שזה יוצא. הבלוטה מעט ירדה ולאחר כמה ימים שוב הופיעה חזרתי לרופאת המשפחה והיא אמרה שכנראה מתפתח אצלי איזו שהיא דלקת. שוב ירדה מעט ועכשיו היא שוב בצמיחה. מה עלי לעשות וממה זה נובע? אודה לכם אם תוכלו לתת לי פיתרון לבעיה.

04/02/2005 | 22:51 | מאת: יוסי

כמו שאמרה לך הרופאה , בלוטת לימפה מתנפחת כאשר יש דלקת מסוימת באיזור שלה, בלוטת הלימפה בצוואר מושפעת מאיזור האף,אוזן,גרון שיניים.. . ברוב המקרים ההתנפחות היא תוצאה של דלקת , אך לא יזיק לבצע אולטראסאונד של בלוטות הלימפה ולבדוק שהכל תקין, כהמלצה שימי לב אם מתפתחת לך דלקת אלוי בחניכיים אולי אף, אוזן, גרון וכך תרגיעי את עצמך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)