החיאת תינוק שנחנק מעלית אוכל לפה ולאף

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

31/12/2004 | 18:47 | מאת: שוש

יש לי תינוק בן 3 חדשים. לאחרונה החל לסבול מעלית אוכל לפה ולאף כשעתיים אחרי האוכל. זה יכול לקרות כמה פעמים בשבוע והרופא חושב שהוא סובל מריפלוקס. עשיתי קורס החיאת ילדים, אך עדיין לא ברור לי מה לעשות: כשהאוכל עולה לו הוא נעשה אדום ורואים שהוא נבהל ומתקשה בנשימה. בקורס שעשיתי אמרו שצריך להחזיק אותו עם ראש למטה כדי שהאוכל לא יחזור לקנה הנשימה, אבל האינסטינקט שלי הוא להרים אותו כדי שלא יצא לו עוד אוכל מהקיבה ויגיע לפה ולאף. מה עלי לעשות??? תודה

03/01/2005 | 08:24 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

צדק מי שאמר לך להפוך את הילד. אבל רק אם הוא נחנק מהאוכל. בהאכלה רגילה רצוי לעשות זאת כשהילד יושב בכיסא בטיחות של רכב מיכון שהזוית היא הזוית הרצויה. רצוי להשאירו כחצי שעה לאחר האכלה בכסא.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)