מענה לשאלותייך

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

25/11/2004 | 20:13 | מאת: לי

לא קראתי את כל התכתובת בינכן,אך כעובדת מד"א עצתי לך: עליך לפנות לתחנת מד"א הקרובה לביתך ולברר בנוגע לקורס חובשים מלווים (אם את מעוניינת -אז לקורס נהגי אמבולנס)שאורכו 88 שעות (מפאת גילך את לא תעברי רק קורס 60 שעות-אך גם זה אפשרי). לאור כל הבעיות הרפואיות תהיה לך בעיה לתפקד באמבולנס שכן יש צורך בכח פיזי אם בהרמת ציוד ,סחיבת חולה או ביצוע עיסויים בהחייאה לדוגמא). לכן אני ממליצה לך לסיים את הבירור הרפואי בטרם תעברי את הקורס. קורס נהגי אמבולנס עולה כ-1400 ש"ח,אך שוב-בררי מול מח' הדרכה שבתחנת מד"א הקרובה לביתך. בהצלחה וישר כח על הרוח ההתנדבותית!

29/11/2004 | 12:49 | מאת: לינד פדלון

היי לי, תודה על תגובתך עזרת לי מאוד, אני אכן מסכימה איתך שעלי לסיים ראשית עם המצב הרפואי ורק לאחר מכן, האמת שאני מתענינת בקורס חובשים/פארמדיקים ולא קורס נהגי אמבולנס אבל כמו שאמרת יש צורך בכוח פיזי אז אני מקווה שמתישהו זה יצא לפועל, בכל מקרה תודה לך!! בהצלחה וכל הכבוד על ההתנדבות!! יש לך מושג כמה עולה הקורס 88 שציינת בהודעתך......? לינדה

30/11/2004 | 14:51 | מאת: לי

הי,לינדה-בהמשך לשאלתך: אם את מעוניינת רק בקורס פראמדיקים,ניתן להוציא תואר (הנקרא "רפואת חרום") במס' מקומות בארץ (אוני' בן גוריון,אסף הרופא וכו'),כך שאין צורך לפני כן לעבור קורס 88 שעות(חובשים)במד"א,אך ההשתלמויות על ניידת טיפול נמרץ במהלך הלימודים אכן מתבצעות בתחנות מד"א ברחבי הארץ. אם את מעויניינת בכל זאת לעבור קורס פראמדיקים במד"א,את אכן צריכה לעבור קורס 88 שעות(חובשים,אני חושבת שהתשלום כמעט זהה לקורס נהגים,אך איני בטוחה) ובידך 2 אפשרויות: 1.לנסות להתקבל כחובשת למד"א(עבודה בשכר),ולאחר תקופה מסוימת,בהמלצת מנהל האזור לצאת דרך מד"א לקורס.במצב כזה אינך משלמת על הקורס עצמו,אך את מחוייבת לעבוד במד"א שנתיים לאחר הקורס(אם את מחליטה לעזוב לפני תום ההסכם,את מחיובת בתשלום על הקורס,וגם זה תלוי באיזה נתח של ההסכם היפרת(האם פרשת אחרי חודש ,שנה וכו'). 2.לגשת למבחני קבלה לקורס שמד"א מעבירים ,אך כ"משתתפת חוץ" (כלומר לא מתוך המערכת,כבאפשרות 1).אז הינך מחוייבת בתשלום שנת קורס (בערך שכ"ל שנה אוניברסיטאית +-). בהצלחה:) מקוה שסייעתי בידך...

19/03/2007 | 13:40 | מאת: שי

ברצוני לקבל מידע על לימודי פארמדיקים לתואר ראשון. מה כוללים הלימודים? מה מקנה ההסמכה? מה אורך הלימודים? מה עלותם? מה אופי העבודה? לאן ניתו להתקדם בהמשך? מהי המשכורת הממוצעת? איפה ניתן ללמוד? מהו רף הקבלה ללימודים?

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)