CVA

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/11/2004 | 13:50 | מאת: י.

מדוע לא עונים לשאלתי מ 1.11 מכחה לתשובה תודה

09/11/2004 | 23:55 | מאת: dobo

cva טרי הוא ארוע שהתרחש בשעות האחרונות. כ-3 שעות. יש חשיבות בטיפול מהיר כיוון שאירוע מוחי הוא פגיעה בזילוח דם למוח, ובכך חימצון תאי המוח, דבר אשר גורם לתמת תאי המוח אשר לא ניתנים לחידוש. האירוע הנפוץ יותר הוא ע"י תסחיף הסוגר כלי דם במוח, אך לעיתים האירוע הוא של דימום כלי דם. הסימנים בשטח יראו אותו הדבר והאיבחון מתבצע בבית חולים. במקרה של דימום יש לעצור את הדימום. במקרה של תסחיף (חסימה) יש טיפול המפרק את החסימה. זה היה הסבר על רגל אחת. ירחיב הדוקטור כרצונו.

25/11/2004 | 20:43 | מאת: לי

ראה הודעה בנושא מתאריך זה(25.11)-תשובה לשלתך. מקוה שיסייע לך..

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)