בעיות בעצב הזרוע לאחר צוואר תפוס ולידה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/10/2004 | 14:06 | מאת: ד"ר אמיר שפירא

שלום, אישתי ילדה בת לפני כשבוע, מהלך הלידה היה תקין והתבצע בה אילחוש אפידורלי. למחרת הלידה אשתי קמה בבוקר עם צוואר תפוס. לאחר בדיקה התברר כי שרירי הצוואר מקווצים והעלתה השערה כי זה נגרם כתוצאה ממאמץ הלידה. היא שוחררה הביתה במצב זה לאחר יומיים אישפוז, אולם עקב כאבים חזקים בשרירי הצוואר הופנתה לאחר יום נוסף למיון, שם היא החליטה להפסיק להיניק ובעקבות כך קיבלה Valium Muscol and Etopan. לאחר טיפול זה באמת השתחררו שרירי הצוואר אולם הופיעה בעיה חדשה. כעת יש לה בעיה עצבית ביד שמאל, היא מרגישה שהיד רדומה, היא לא מסוגלת לבצע פעולה פשוטה כמו לגעת עם האצבע באף, ומתקשה להניע את היד בצורה רצונית. עם זאת היא מצליחה להפעיל כוח באמצעות שרירי הזרוע, אך יש לה בעיה לבצע תנועה מבוקרת. האם מישהו מכיר את התופעה? מה יכולה להיות הסיבה לבעיה העצבית ביד? מה הטיפול המומלץ? האם זה יעבור עם הזמן? אנא אנו לי בהקדם האפשרי.

11/10/2004 | 13:49 | מאת: *

כדאי שתנסה לקבל תשובה גם כאן - http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Forums/xFF/List/xFI/757

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)