AIRWAY בהיפותרמיה קיצונית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

02/10/2004 | 04:03 | מאת: חובש צעיר

קראתי באיזה מדריך שבמצב של היפותרמיה קיצונית אסור להכניס AIRWAY ולא היה הסבר מצורף מישהו אולי יודע את הסיבה שבגללה אסור ?

04/10/2004 | 13:47 | מאת: דודו

היי. אכן בהיפותרמיה קיצונית, אין להחדיר מנתב אוויר (A.W), הסיבה לכך היא שבהיפותרמיה קיצונית ישנו קיפאון של הגוף וגם חלל הפה. ואם נחדיר מנתב אוויר אנו עלולים לגרום נזק לחלל הפה, דימום, פגיעה בחכך, וגם הוא ישמש כגוף זר. כמו כן, תעבור על סכנת ה A.W הרגילות, במצב הנ"ל כל הסכנות ממשיות, כולל גירויי וגאלי, שגורם להורדת הדופק, ובמצב של היפותרמיה הדופק נמוך מאוד גם ככך.... מקווה שהבנת, דודו.

05/10/2004 | 08:07 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

אין סיבה אפשר להכניס מנתב אויר גם בהיפוטרמיה כאשר הגוף קפוא עד כדי חוסר אפשרות לפתוח את הפה וקיפאון רקמות עלול להגרם נזק . עדין החשוב ביותר זה פתיחת דרכי אויר

16/10/2004 | 09:14 | מאת: shlomi mor

כחובש וותיק מאד, אני מחזק את דברי הד"ר, ועוד אוסיף שאם האדם קפוא, אזי כנראה ש AIRWAY כבר לא יועיל, ודברים כאלה יכולים להתרחש כאשר אדם נתקע בשלג למספר שעות והפך לגוש קרח, ומה שאנו מכירים בארצנו ההיפותרמיה היא של ירידת חום הגוף, למטה מ 35 מעלות צלזיוס, ואז אין בעיה להחדר airway . כל טוב

18/10/2004 | 13:06 | מאת: חמודי

אסור מפני שבמצב זה אתה יכול לגרות את הקרינה ששם נמצא מוקד עצבי וזה בתורו משפיע על הלב ויכול לגרום לפרפור חדרי

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)