טטנוס ודיזינטריה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

01/10/2004 | 13:09 | מאת: הילה

שלום רב, נדקרתי מגדר תיל חלודה לפני 3 ימים, משהו ממש פצפון, ומיד שמתי יודין. המקום לא הזדהם ונראה בסדר עכשיו. הפעם האחרונה שחוסנתי נגד טטנוס היתה בצבא לפני כתשע שנים. רציתי לשאול: 1. כמה הסכנה היא מוחשית כשמדובר בפגיעות "שוליות" כאלה 2. מהם התסמינים למי שחוטף את החיידק ולא מחוסן - ותוך כמה זמן הם מופיעים. בברכת שנה טובה ושקטה!

05/10/2004 | 08:18 | מאת: ד"ר ערן טל-אור

שנה טובה עם עברו שלושה ימים את מחוץ לטווח הסכנה. אין צורך לדעת את הסמינים כי כשהם מופיעים זה מאוחר מדי ברגע של פציעה וחשד כל שהוא לזהום מהפציעה יש לחשוב על מתן אנטי טטנוס במידה והנפגע אינו מחוסן.הילה כתב/ה:

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)