הנקה עם נטילת תרופות

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

19/08/2004 | 20:11 | מאת: חנית

שלום מקווה שתוכלו לעזור לי לפני שבוע ילדתי בן בריא ברוך ה' ואני מניקה אותו הנקה מלאה לבנתיים הבעיה היא שאני נוטלת כדורי פריזמה (נגד דיכאון) 40 מ"ג פעם ביום כל יום כבר יותר משנה חלק מהרופאים אמרו לי שלא כדאי להניק וחלק שאין שום בעיה היתקשרתי לבית חולים בילינסון שם אמרו לי שיש מרכז מידע ומי שענתה לי יעצה לי לשאוב וליזרוק את החלב הראשון אחרי נטילת הכדור ואחר כך להניק רגיל אני לא ממש יודעת למי עלי להקשיב ואיך עלי לינהוג כל אחד אומר לי אחרת אבל לי חשובה מאד ההנקה ולא היתי רוצה לוותר עליה וגם לא לשלב תחליפים אני גם לא רוצה להגיע למצב של בחירה או הנקה או כדורים כי אני אבחר בהנקה רציתי לדעת מה אני צריכה לעשות? ועוד שאלה ביומיים הראשונים אחרי הלידה ניסיתי לשלב תחליפים עם ההנקה ומה שקרה הוא שכשנתתי יותר מידי מהתחליפים הילד התחיל לרעוד בכל גופו (האחיות בתנוקיה גם ראו זאת) מה שהבנתי קורה כשכאילו הילד ניגמל מהחלב שלי עם הכדורים האם זה יכול להיות מסוכן? כשחזרתי לבית חזרתי להנקה מלאה והרעידות פסקו מה עושים? אני ממש אובדת עצות אודה לכם אם תענו לשאלותי חנית

21/08/2004 | 18:49 | מאת: מתנדב מד"א

בדקתי בכמה מקומות גם באתר WWW.INFOMED.CO.IL וכולם ממליצים לא לשלב הנקה ולקיחת התרופה. בקשר לשאלה השנייה, (לא להתייחס לתשובה כשל רופא) אמרת שניסית לשלב תחליפים עם ההנקה. ידוע שאחד מתופעות הלוואי של התרופה הם פירכוסים, אז אולי זה קשור. שוב, אני לא רופא, רק קראתי מידע על התרופה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)