שאלה בנוגע לנשמת אצל קשישה וסטורציה תקינה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/04/2024 | 09:51 | מאת: אלינור

שלום רב אמי בת 82, מאובחנת מעכשיו עם גידול בשד וגידול במעי ללא גרורות. אנמית 9 הומוגלובין. מתהלכת, צלולה, חלשה. 40 נשימות בדקה, ניתן לראות את הסרעפת עולה וזה במנוחה כשהיא יושבת. סטורציה 95-96. לחץ דם תקין אפילו נמוך. האם יש משהו שיכול לעזור? יש לנו מחולל חמצן אבל בסטורציה כזו זה לא מסוכן לתת ולהגיע ל100 אחוז כי הסטורציה תקינה? היא לא מתלוננת פשוט נראית עייפה ומתנשמת. מה ניתן לתת כדי להפחית את קוצר הנשימה? בסי טי נמצא: גוש בשד הימני, בקוטר של כ-6.4ס"מ. בבית השחי הימני,בלוטה גדולה היפרווסקולרית הטרוגנית, שמודדת4X2.1ס"מ(201-42) מתאים לפיזור משני. בלוטה נוספת מודדת3.8X2.2ס"מ. בלוטות מוגדלות בחלון אאורטופולמונלי בגודל מרבי של1.4X0.9ס"מ (201-31). בלוטות קטנות גם באזור פרא-טרכיאלי ימני. בלוטות קטנות בבית השחי משמאל. לא נראות בלוטות מוגדלות בשערי הריאות דו"צ. אאורטה עולה מורחבת בקוטר מרבי של4.3ס"מ. עורק הריאה הראשי מורחב לקוטר של3.6ס"מ, עם הרחבה של עורקים הימני הראשי והשמאלי הראשי, יכול להעיד על יתר ל"ד ריאתי. הלב מוגדל עם הסתיידויות בעורקים הכליליים ותפליט פריקרדיאלי זעיר. תפליט פלאורלי זעיר משמאל וקטן מימין עם תמטים תת סגמנטלים באונות התחתונות. פרנכימת הריאות: הצללות פסיות בריאות דו"צ מתאים לשינויי םפיברואטלקטטים, ללא גושים וללא נודולים חשודים לפיזור משני.הצללה גסה מימין,יכול להתאים לתסנין דלקתי. מרקם גרמי חזה-קיפוזיס ניכר.סקוליוזיס ניכר, אוסטאופרוזיס קשה עם איבוד גובה ותמטים של גופי חוליות גביות מרובות במיוחד בעמוד שדרה גבי אמצעיו תחתון. אקו לב אמרו שיצא תקין. מה ניתן לעזור והאם כל עוד הסטורציה תקינה זה לא מסוכן? תודה רבה הבת המודאגת

שלום, צריכה להבדק ולעבור הערכה רפואית קלינית, אי אפשר לייעץ מרחוק בתיאור הנ"ל. הרושם שיש צורך בבדיקה דחופה. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)