לחץ תוך גולגלתי בפגיעת ראש

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

04/08/2004 | 21:00 | מאת: שגיא

האם בפגיעת ראש יש דרך למדוד את הלחץ התוך גולגלתי?מה הערך הנורמלי ומהו ערך שמסכן חיים?מה הערך שנחשב כמסכן חיים ושמעליו לא ניתן לשרוד?

05/08/2004 | 15:30 | מאת: שגיא

ובנוסף,מה היחידות לפיהן נמדד הלחץ?

21/08/2004 | 18:52 | מאת: מתדנדב מד"א

לא מודדים את הלחץ, אבל רואים אותו. א) בשטח ע"י מדדים של ICP (לחץ תוך גולגלתי), בעיקר אישונים לא שווים ולא מגיבים לאור. ב) עושים CT בבית חולים ואז ניתן לראות את הגורם ללחץ.

01/09/2004 | 13:09 | מאת: תמי

בבית החולים יש דרך למדוד את הלחץ ע"י החדרת צנטר למח (לפרנכימה או לחדר). הערכים התקינים הם עד 15 מ"מ כספית. מעבר ל-20 המצב קריטי כי כל עליה בנפח גורמת לעליה הרבה יותר גדולה בלחץ.בשלב זה תוכל לראות קליניקה של: עליה בלחץ דם, ברדיקרדיה והפרעות בנשימה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)