תרביות שתן חיוביות ללא סימפטומים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/05/2023 | 02:00 | מאת: רחל

שלום בת 73 עם רקע של יתר לח"ד וסכרת (מטופלת לזה). בבדיקת דם ושתן תקופתית: ספירת דם תקינה בדיקת שתן רגילה התוצאות תקינות אך תרבית שתן יצאה חיובי, לחיידק - Kluyvera ascorbata מאחר ואין כל סימפטומים (לפני כמה שבועות היתה תחושת צריבה חד פעמית, לא יותר מזה), אין חום, אין צריבה, אין שום שינוי במצב. רופאת המשפחה נתנה הפניה לחזור על התרבית שתן, ושוב יצא חיובי, אך עם שם של שונה של החיידק: Kluyvera cryocrescens 1. מדוע יצא הבדל בין התרביות עם שמות שונים של חיידק? 2. מאחר ואין כל סימפטומים וכן בדיקות דם ושתן יצאו תקינות, איך מתייחסים לתוצאות הללו? 3. האם נדרש בירור כלשהו? תודה

שלום, לא הייתי עושה כלום וגם לא הייתי עושה בדיקת שתן או תרבית שתן באופן רוטיני בלי סימפטומים, למעקב סוכרת יש בדיקת שתן מיוחדת.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)