אביעה יבשה אצל ילדים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/05/2023 | 08:44 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 7 היה לפני יומיים בבריכה.. הוא בלע ושאף הרבה מים ככל הנראה כשצלל והשתולל במים. באותו ערב של הבריכה החל להשתעל..ו היום, 48 שעות אחרי, עדיין משתעל וגם העלה חום ומקיא. האם יכול להיות מצב ששאף מים לריאות וכעת הם מתמלאות מים ומתחילה דלקת ? קראתי על מקרים כאלן בילדים. האם בדיקת רופא ילדים עם סטטוסקופ יכולה לגלות מצב כזה? אם לא, איזו בדיקה? חוששת מאד. תודה לך

היי, ייתכן כן. מומלץ בדיקה קלינית והערכת על ידי רופא ילדים.

09/05/2023 | 20:19 | מאת: עדי

תודה. איך הרופא יודע להבחין בין מצב של טביעה יבשה לסין וירוס? האם שמיכה בסטטוסקופ מספיקה? האם זה יכול לדעתך להמתין למחר בבוקר? הוא עם חום שנע בין 38-39.5, שיעול והקיא מספר פעמים. במקביל שותה, אוכל קצת , עייף וחלש אבל חיוני. תודה שוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)