טטנוס האם נדרש חיסון

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

26/04/2023 | 13:25 | מאת: ישי

האם דקירות לא עמוקות אבל היה דימום קל משיני מסור שהשתמשתי לגיזום עצים והיה מונח על האדמה מצריך זריקת טטנוס. התחסנתי לפני 4 שנים אבל אני לא בטוח עם עשיתי חיסון מלא של 3 מנות חיסון כי אני יליד תחילת שנות ה50

26/04/2023 | 23:36 | מאת: ישי

תינוקות לא קיבלו בזמני סדרת חיסונים אבל בבית הספר היסודי אחות בית הספר עשתה חיסוני טטנוס לתלמידים אבל אני לא זוכר כמה חיסונים ואם היו 3 חיסונים. אם לא התחסנתי אז ב3 חיסונים אז הבוסטר שקיבלתי לפני 4 שנים כבר לא נותן את החסינות למקרה האחרון?

27/04/2023 | 14:46 | מאת: ישי

מצאתי תיעוד שעשיתי בוסטר גם ב2015 לפני 7.5 שנים בחדר מיון טראומה עקב נפילה בשדה וחבלה בבוהן

לא נראה שיש צורך בחיסון, אבל אם כבר אז ממליץ על המנה השלישית בכל מקרה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)