שלשול מיימי תכוף - איך לדעת אם התייבשתי?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/03/2023 | 15:46 | מאת: אא

נראה לי שאכלתי משהו לא טוב שלשום בלילה ויש לי קלקול קיבה זיהומי. יש לי שלשול מיימי מזה כ-25 שעות, כל שעה בממוצע, ממש שלשול של מים והרבה. אין הקאות. היו לי גרפסים בטעם של ביצה סרוחה למרות שלא אכלתי ביצים. אני שותה כרגיל אבל אוכל פחות. השתן שקוף והמשקל שלי לא השתנה, אולי קילו פחות. דופק ממוצע. זה שולל התייבשות קשה? התחלתי לקחת תמיסה של אלקטרו-רייס. יש אפשרות לדעת אם יש מחסור באלקטרוליטים בעקבות השלשול בלי בדיקת דם? כדאי לקחת סטופ איט? תודה רבה

שלום, לפי התיאור לא נראה שיש התייבשות, לבטח לא בדרגה שמצריכה טיפול בנזולים תוך ורידיים. אין אפשרות לדעת האם קיים חסר מלחים ללא בדיקות דם, אבל לרוב במידה ואת/ה בריא/ה זה יסתדר לבד. לא לקחת סטופ איט.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)