שאלה לא שגרתית לגבי מדידת חום רקטלית

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/12/2022 | 07:50 | מאת: יואל

אהלן, ידוע לי כי מדידת החום הרקטלי נחשבת למדידה האמינה ביותר. בשני בתי החולים בהם אבי היה מאושפז המדידה התבצעה על ידי הצוות הסיעודי על ידי הכנסת מדחום אישי שניתן לכל מטופל ישירות אל הרקטום. במוסד הסיעודי המורכב בו מאושפז כעת אבי, מטעמי חיסכון בעלויות המדחומים מנוהלים ברמת המחלקה ועוברים מהרקטום של מטופל אחד למטופל שני. משום כך המדחום מוכמףנס אל הרקטום כאשר הוא עטוף בכפפת ניטריל. האם אני צודק שכתוצאה מכך (הכנסת המדחום עטוף בכפפה) תוצאת המדידה המתקבלת נמוכה בעד כ-0.4 מעלה מהחום האמיתי של המטופל? תודה

לא נראה לי שהכפפה תוריד משמעותית מהחום, זה גם לא משנה אם יש חום גבה, אם יש חום 39.1 או 38.7 זה לא משנה מבחינה טיפולית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)