שאלה לגביי בדיקות דם עם ממצאים חריגים

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

13/10/2022 | 07:04 | מאת: אנה

שלום רב, אני בת 35 בריאה בדרך כלל ,לא לוקחת תרופות. כחודש יש לי חולשה שבא והולכת ובחילות. ביקשתי לעשות בדיקות דם כי לא עשיתי קרוב לחצי שנה. הכל תקין חוץ מ2 דברים.creatine kinase יצאתי לי 3080 , ast(got) 62... אני ממש לחוצה.ממה זה יכול להיות? לפני כחודש השכנה שלי אמרה שלבת שלה הקטנה יש מחלת הנשיקה ואנחנו ניפגשנו הרבה עם הילדים בגינה.אולי נירבקתי ממנה? יכול להיות בגלל מאמץ פיזי שאני לא נחה, כל היום אני על הרגליים עובדת,לומדת ,מבשלת..אשמח לדעת מה לעשות המון תודה

שלום רב, האם יכול להיות עקב מחלת הנשיקה? ייתכן, בדרך כלל עייפות יכולה להמשך מספר חודשים לאחר המחלה, אך בד״כ מופיע חום גבוה לפחות בתחילת המחלה. CK הוא אנזים שמופרש כתוצאה של פירוק שריר, בין אם זה משני לפעילות גופנית מאומצת, מחלת חום וצמרמורות, זריקות לשריר וכו׳ ובין אם עקב מחלת שריר. AST הוא אנזים שלרוב מופרש מתאי כבד אך בתאי שריר יש גם , לכן סביר להניח שזה משני לשריר. באופן כללי ייתכן והייתה מחלת חום כמו מחלת הנשיקה, ייכתכן עקב מאמץ גופני, חשוב מאוד גם להבין איזה בדיקות נלקחו, האם נלקחו בדיקות לתפקוד בלוטת התריס וכו׳. הייתי מציע להרבות בשתיה בתקופה הקרובה ולחזור על הבדיקה לאחר מספר ימים של שתיה מרובה. במידה ויש תסמינים ספצפיים מעבר לחולשה זה גם חשוב, כמו תפרחת עורית במיוחד בכפות ידיים, כאבי מפרקים, ירידה במשקל וכו׳ כל טוב

13/10/2022 | 19:11 | מאת: אנה

המון תודה ד"ר,היום עשיתי שוב את הבדיקת דם ויצאck 1180..(אתמול היה 3080).גם הast(got) ירד ל42. עשיתי גם למחלת הנשיקה בדיקה ולא ממש הבנתח את התשובה אבל לא היה לי שום חום בתקופה האחרונה. לפעמים יש לי דקירות בחב זה כבר כמה שנים עשיתח אקו לב והולטר במרץ ויצאו תקינים. הקטע שיש לי עכשיו גם דקירות לב שבאים והולכים.מפחדת שזה לא קשור לשריר הלב.עשיתי אתמול בדיקת אקג שיצא תקינה. מה אליי לעשות? לחזור על הבדיקות שבוע הבא? ללכת למיון? למוקד חירום שוב? תודה רבה

הבדיקות של מחלה הנשיקה לא קל להבין, לאחר חודש הבדיקות לא תמיד עוזרות להחליט אם התסמינים משניים למחלת הנשיקה או לא. יש ירידה בערכי הבדיקות, יש לעקוב אחרי הערכים בעוד שבוע לדעתי. אני לא חושב שיש חשד שמדובר בדלקת של שריר הלב, אם כי במידה ויש דקירות בלב יש הגיון לבצע בדיקה שנקראת טרופונין שהוא אנזים כמעט ספציפי לשריר הלב לוודא שאינו גבוה.

הבדיקה מבוצעת בחדרי מיון ומרכזי רפואה דחופה.

14/10/2022 | 13:19 | מאת: אנה

לגביי מחלת הנקישה רשום לי כך: Cmv ab igg reactive 224 Cmv ab igm nonreacvive 0.08 Ebv ebna ab igg reactive אשמח לדעת מה זה אומר המון תודה לך

התשובות מראות שככל הנראה היה זיהום בעבר, עכשיו העבר הזה לא ברור, לכן לאחר תקופה הבדיקות הללו לא עוזרות מאוד לאבחנה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)