הקאות מרובות אמל ילד בן 5

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

08/10/2022 | 21:03 | מאת: עדי

שלום. הבן שלי בן 6 ומהבוקר חלש עם כאבי אאש במצח וחום שנע בין 38-39. אחהצ החל להקיא.. בשעתיים האחרונות הקיא כ8 פעמים. שותה קצת מים בין ההקאות. לפני כחצי שעה עשה כמות טובה של פיפי. הוא כל הזמן ישן. איך יודעים מהי נורה אדומה של התייבשות? שואלת היות ומקיא כל כמה דקות.. מצד שני, עשה פיפי. תודה

שלום, בתקופה הזאת של השנה יש ״מגפה״ של מחלות וירליות במיוחד אצל ילדים. סימנים של התייבשות אצל ילדים זה עייפות קיצונית, יובש בריריות (עיניים, חלל פה וכ׳ו), מיעוט במתן שתן, עור יבש ופחות אלסטי, ישנוניות. יש צורך בשתיה מרובה בלגימות קטנות, ניתן לתת מיצים צלולים כמו מיץ ענבים שיגרום לילדים לשתות יותר. ובכל ספק לפנות לרופא המטפל לצורך הערכה קלינית. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)