עודף ויטמין Eבבדיקת דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/09/2022 | 05:03 | מאת: מאיה

שלום בת 50 סובלת בתקופה האחרונה מהזעות לילה ומעט גם ביום , סחרחורות חולשה הפרעות במערכת העיכול יציאות רכות וצואה שצפה במים. פעימות מוקדמות רבות ביצעתי בדיקות רבות כולל גסטרו סיטי בטן ריאות אקו לב ובדיקות דם שיצאו תקינות פרט לויטמין E גבוהה 20 שהנורמה עד 18. ועמילז שיצא 160 הנורמה עד 100. לציין שאני לא אוכלת בכלל פירות וירקות ולא דגנים לא אגוזים. ממה נובע עודף של ויטמין E? האם יש קשר לעודף עמילאז? האם יש קשר לתופעות שמהם אני סובלת? לתשובתך אודה

קיימת עליה גבולית בויטמין E שלא נראה שהיא קשורה לסימפטומים שלך. עמילז הוא אנזים שיכול לעלות במספר לא קטן של מצבים, כך שהוא אינו ספציפי למחלה מסוימת, והרמת שלו אומנם גבוהה אך גם, לא מדיי. הוא תגותי ולא מסביר את התופעות שלך.

בכל מקרה יש צורך לעבור על הדיאטה שלך ולראות אם את צורכת מאכלים עשירים בויטמין E ולנסות להפחית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)