לחץ על הראש ודימום תוך גולגלתי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

21/08/2022 | 05:15 | מאת: אורית

שלום רב, בעקבות תרגיל מתיחות למפרק אגן שעשיתי - ואשר כלל סוג של ישיבה כשרגל על רגל וקירוב הסנטר לברך ולקרסול - הרגשתי שמרוב מאמץ ברכינה לקרב את הראש לקרסול אני מפעילה הרבה לחץ על הראש במהלך הרכינה לכיוון הרגל (הפעלת לחץ הדומה להפעלת לחץ כשמתאמצים בפעילות מעי "תקועה" ולוחצים חזק שתצא ואז מופעל לחץ חזק גם על הראש מרוב מאמץ) הרגשתי שמרוב מאמץ הפעלתי לחץ חזק על הראש ואף חשתי לחץ בין העיניים. מכל מקום רציתי לוודא שמרוב לחץ שהפעלתי לא גרמתי להתפוצצות של ורידים/עורק בגולגולת ולדימום תוך גולגלתי. תודה

דימום תוך גולגולתי מביא לתסמינים שלך כאבי ראש עזים, בחילות, הקאות, טשטוש ראיה, ערפול הכרה וכו׳... לחלק מהאנשים יש אנאוריזמות מוחיות, אזורים של התרחבויות עורקיות או חיבורים לא תקינים בין עורקים לורידים, אנשים האלה בסיכון מוגבר יותר לפתח דימום מוחי בעקבות מאמץ גופני או וולסלבה, אבל זה עדיין מאוד נדיר.

22/08/2022 | 18:42 | מאת: אורית

ראשית תודה על המידע המפורט. שנית, רוצה רק לוודא, זה שאני חשה בעת המאמץ לחץ בין העיניים ונעל הטף זה אינדיקציה לנטייה הזו שלאו דווקא. שוב תודה רבה.

22/08/2022 | 18:45 | מאת: Orit

סליחה, התכוונתי בשאלת ההמשך ללחץ מעל האף.

לצערנו אין לבעיה הרפואית הזו אינדקציה. יש קבוצות מסוימות באוכלוסיה שיש להם התוויה לביצוע בדיקות סקר לגילוי אנאוריזמות מוחיות כצעד מניעה שהעיקריות שבהן סיפור משפחתי ידוע או אנשים מאובחנים עם מחלת כליות פוליציסטיות אוטוזומלית דומיננטית.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)