שטף דם.

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

18/07/2022 | 22:00 | מאת: אור

שלום אימי קשעשה סיעודית סובלת מיתר לחץ דם גבוה ופרפור פרוזדורים פתאום בזרוע בצד ימין הופיע שטף דם גדול ללא הבחנה של חבלה או שאולי זה מכסא הנייד ולא הבחנו, זה נראה כאילו התרחב ביומיים האחרונים ממה זה יכול לנבוע? היינו אצל אורתופד הוא אנר שזה שטף דם , אבל זה גדל קצת מה עושים איך מבחינים אם זה מסוכן? תודה

זה יכול לנבוע מחבלות קלות בגיל המבוגר עקב כלי דם ״פריכים״, בנוסף לכך ייתכן והיא מקבלת טיפול מדלל דם עקב הרפרפור או בעיות אחרת.

20/07/2022 | 08:46 | מאת: אור

הופסק לה מדללי דם בגלל דימום וחוסר מוגלבין כבר חודשיים יכול להיות שזו אחיזה שמעבירים אותה מכסא למיטה וזה אזור רגיש? תודב

כל חבלה, אפילו המינורית ביותר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)