שאלה ….

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

23/06/2022 | 09:40 | מאת: ירדן

שלום רב ד״ר יש לי שאלה שמעניינת אותי. בשנת 98 בערך בהיותי בת 3, פגע בי אופנוע/טוסטוס שהספיק להאט אך נפלתי ושברתי את עצם הבריח, אמא שלי לקחה אותי למיון עשו כמה צילומים ושוחררתי לאחר זמן קצר עם מתלה ליד. לגבי מכה בראש אמא שלי לא זוכרת משהו חריג אבל הרי לא בכל נפילה גם הראש נפגע מין הסתם? מכוון שיש לי ילד קטן אני עירנית לנושא חבלות ראש. וראיתי שמשרד הבריאות יש כמה מצבים בהם החבלת ראש נחשבת מנגנון משמעותי - כגון דריסה ע״י רכב(תאונת דרכים) ואני תוהה לעצמי איך זה שבמיון שהייתי קטנה לא עשו ct או צילום לראש אם כביכול המנגנון הוא ״תאונת דרכים״? האם לא בכל תאונה כזאת או אחרת יש פגיעה בראש? יכול להיות שבכלל לא קיבלתי מכה בראש? האם בכל מצב של תאונות כאלה ואחרות מפנים לבדיקת סיטי? או רק אם יש תסמינים והתאונה נחשבת קשה?

שלום, ההחלטה היא על פי ממצאי הבדיקה הקלינית של הרופא בהתחשב בנסיבות השונות. לא חייבים וממש לא מומלץ סי טי לכל תאונה במיוחד בגיל הרך.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)