כדוריות דם לבנות בספירת דם

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

12/05/2022 | 23:35 | מאת: מיכל

שלום, בת 37, שמתי לב שבשנה האחרונה בבדיקות דם יש לי ירידה עקבית בwbc , לפני חודש עשיתי בדיקת דם ויצא ערך wbc של 2.5, ערך מוחלט של נויטרופילים 1.7 וערך מוחלט של לימפוציטים 0.6, שאר הערכים בנורמה, הרופאה אמרה לי לחזור על בדיקות הדם בעוד חודש, כעת לאחר חודש, ערך הwbc עלה ל3 , והנויטרופילים ירדו ל1.4, השאר תקין. ראיתי שלפני שנה בבדיקות היה wbc 3.6, אני לא ממוצא תימני ואף פעם עד עכשיו לא הייתה לי בעיה כזאת. רציתי לשאול - האם זה משו שדורש המשך בירור ומה עושים בד"כ במצב כזה ? בכללי אני מרגישה הרבה פעמים עייפות ותשישות וכאבי גב ולפעמים סחרחורות. האם יכול להיות קשור ? רופאת משפחה שדיברתי איתה לפני חודש חושבת שאולי זה תקין תודה

במידה ושאר הבדיקות תקינות אני לא רואה קשר בין הערכים בבדיקה לבין מה שאת חשה. חשוב לשעת אם יש ירידה משמעותית במשקל או הזעות לילה, זה כן בעל חשיבות. בשלב הזה הייתי מבצע מעקב ספירת דם בלבד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)