כאבים בצלעות משיעול לאחר קורונה

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

07/05/2022 | 02:40 | מאת: Nn

חליתי בקורונה לפני חודש וחצי בערך שהתלווה בשיעולים מרובים שנמשכו עד היום. השיעולים במהלך היום מתונים וישנם רגעים בהם יש התקף חזק שנמשך דקות ארוכות ללא הפסקה. אתמול היה לי התקף נורא חזק שלאחריו התחיל חרחורים בנשימה וצפצופים למשך כמעט 40 דק ולאחר מכן הנשימה חזרה לעצמה אך מאותו הרגע יש לי כאבים חזקים בצלעות בצד ימין מתחת לחזה וכאב מופשט חלש בכל בית החזה. הנקודה בצד ימין כואבת בכל תזוזה, בעת קימה משכיבה ובזמן שיעול כאב נוראי. מה זה יכול להיות?

הכי סביר מדובר בכאבים עקב מתיחה של שרירים בין צלעיים ושרירי בית החזה משנית לשיעול. בסבירות הרבה יותר נמוכה חזה אויר משני לשיעול. מומלץ להבדק על ידי רופא המשפחה.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)