אבחון יתר לחץ דם ריאתי

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

09/04/2022 | 23:49 | מאת: רונן

שלום 1. האם צילום חזה שנעשה בשגרה (לשלילת דלקת ריאות) והיה תקין (צל הלב והמיצר ברוחב תקין) שולל אפשרות ליתר לח"ד ריאתי? או שיכול להיות יתר לח"ד ריאתי ולא יהיה לזה ביטוי בצילום חזה? 2. כנ"ל לגבי א.ק.ג. האם יכול להיות תקין גם בנוכחות יתר לח"ד ריאתי? 3. בדיקת אקו לב אמורה בוודאות לזהות יתר לח"ד ריאתי גם אם היא לא מכוונת לבדוק ספציפית את זה? והאם היא מזהה את זה בכל הדרגות? תודה

1. לא שולל בוודאות. 2. כן. 3. בדרך כלל כן מזהה במיוחד בדרגה מתקדמת. אבל יש מקרים שלא ניתן למדוד.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)