האם מדובר ברמה תקינה של חמצן בדם?

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

05/04/2022 | 03:17 | מאת: אבי

שלום בן 46 ללא מחלות רקע (לפחות מהידוע) סטורציה שלי בישיבה היא בדר"כ 94. במצב שכיבה (במצב ערות) זה לפעמים יורד יותר. האם סטורציה 94 נחשבת לתקינה? אם לא, מה יכול להיות לזה הסיבה והאם זה גורם לפגיעה כלשהי אם חיים עם זה כך? מאיזו רמת סטורציה זה כבר נחשב למסוכן? והאם זה מסוכן גם אם אין תחושה של קוצר נשימה? תודה

סטורציה 94% באדם צעיר בריא היא לא תקינה או מאוד גבולית, במיוחד אם היא יורדת בשכיבה. סטורציה נמוכה באופן כרוני, בד״כ מתחת ל- 92% יכולה לגרום ליל״ד ריאתי. תגש לרופא המשפחה לצורך בירור.

06/04/2022 | 12:16 | מאת: אבי

שלום ראשית תודה מה יכול לגרום לסטורציה לא תקינה אצלי? מה הסיבות בגדול? הכתובת לבירור בעניין סטורציה נמוכה זה רופא משפחה או רופא ריאות? לאחרונה עשיתי צילום חזה בגלל חשד לדלקת ריאות, והצילום היה תקין, האם צילום חזה תקין שולל קיום יתר לח"ד ריאתי? תודה

זו שאלה מורכבת לענות בפורום, יש המון סיבות. רופא משפחה תחילה והוא יכול להפנות אותך לרופא ראות. צילום חזה תקין לא שולל יל״ד ריאתי.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)