דילמה לגבי המשך טיפול

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

30/03/2022 | 10:06 | מאת: אמא מודאגת

שלום מספרת את הדילמה שאני נמצאת בתוכה בת שלי בת 4 היה לה לפני שבוע חום כאבי בטן כאב ראש בלוטות למיפה נפוחות הצוואר שקדים אדומים בגלל חום גבוהה הלכנו לבית חולים לקחו לה משטח גרון ביום חמישי והלכנו הבית באותו יום בערב עשיתי לה משטח גרון מהיר והיה חיובי התחלתי טיפול במוקספין אחרי התייעצות עם הרופא שלה היא שקולת 13 קילו לתת לה 5 מל שלוש פעמים במקרה גם אחותה הגדולה היה לה לפני יום כאב גרון נסבל היא בת 12 עשיתי לה משטח וגם יצא חיובי הרופא נתן לה לתת לה 10 מל פעמיים ביום שוקלת 34 היום ואחרי נטילת הטיפול האנטביוטי לשתיהן למשך חמש ימים עד עכשוי. . התקשרתי לבית חולים שהתעקב מאוד בלשלוח את הבדיקה והיום הייתה תוצאה לפי שאומרו שלילית דברתי איתם בטלפון הבדיקה נקלטה במעבדה מאוחר מאוד כלומר לקחו את זה בחימישי וביום ראשון נקלט במעבדה ובשני הייתה תשובה עכשוי אני בדילמה רופא ילדים שלנו אומר לא לקחת סיכון ולהמשיך את הטיפול למשך 10 ימים וגם לא יודעת לגבי אחותה הגדולה שלא הספקתי לעשות משטח במעבדה וחשבתי שהיא נדבקה מאחותה כי שתיהן חיובי במהירה מה עלי לעשות אני חושבת להמשיך להן עוד ארבע ימים ליתר ביטחון האם גורם נזק? האם אולי בגלל עיכוב הבדיקה יומיים החיידק נעלם במעבדה? והאם המינון מתאים תודה אני באמת בדילמה אגב הבת הקטנה הייתה מאוד סובלת ורק אחרי שלוש ימים החום התחיל לרדת היה לה קושי בליעה וחום מאוד גבוהה האחות הגדולה לא מרגעשה כבר כלום לא יודעת מה לעשות לא רוצה לקחת סיכון אם להפסיק לשתיהן או לא אף אחד לא נותן לי עיצה שתעזור לי

שלום רב, אני לא רופא ילדים וגם זה לא נושא הפורום, אבל אני הייתי משלים 10 ימי טיפול אנטיביוטי לשתיהן ליתר בטחון, למרות שעל פניו ולפי הגילאים שלהן הסבירות הגבוהה יותר שמדובר במחלה וירלית. כל טוב

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)