ערכים גבוהים של CPK ופריטין

דיון מתוך פורום  רפואה דחופה (מיון)

16/03/2022 | 20:55 | מאת: נתי

שלום בן 47, לא נוטל תרופות. בבדיקת דם תקופתית, ערכי הפריטין וה-CPK מוגברים, אדגיש שלאורך השנים הם תמיד היו בנורמה אצלי, ורק כעת משום מה הערכים מוגברים. יש לי כבד שומני, אז יש לי הפרעה באנזימי הכבד. ALT - 65 AST - 42 בילרובין - בנרמה GGT - בנורמה מדדי דלקת (CRP-ESR) תקין. ספירת דם תקין CPK - 384 (ערכים 40-200) ברזל - בנורמה טרנספרין - בנורמה TSH - בנורמה מה יכולה להיות הסיבה לפריטין הגבוה? (ברזל וטנרספרין תקין) מה יכולה להיות הסיבה לערכי CPK כמעט כפול מהגבול העליון של הנורמה? (מדדי דלקת תקינים) והאם קשור ללב? נדרשת התייחסות לגבי משהו קרדיולוגי? והאם יש קשר בין הפריטין הגבוה ל-CPK הגבוה? (רופא המשפחה יהיה זמין רק בשבוע הבא) תודה

פריטין יכול לעלות במצבי סטרס או דלקת של הגוף מכל סיבה שהיא, זה נקרא acute phase reactant כלומר יכול לעלות בתגובה לדברים אחרים. CPK יכול להיות גבוה עקב מאמץ שרירי. אם אין כאבים בחזה או קוצר נשימה או משהו מחשיד לבעיה לבבית אז כנראה שלא קשור ללב. ממליץ בדיקת מעקב חוזרת בעוד שבועיים לאחר 2-3 ימים ללא מאמץ שריר ניכר.

מנהל פורום רפואה דחופה (מיון)